Коли були матраци-дiди

На сьогоднішній день дуже важко уявити собі побут сучасної людини без наявності такого зручного і необхідного матрацу. Якщо почитати огляд на відгуки про матраци Велам, то можна сміливо виявити сам факт того, що матраци нараз користуються суттєвою популярністю. Але, все ж, як показує практика, таке ставлення до матраців з`явилося відносно недавно. Природно, термін недавно тут використовується в глобальних масштабах історії.

Коли прийшли матраци?

На жаль, достеменно невідомо, хто і коли усвідомив, що спати на голому камінні або просто на землі не зовсім зручно, тому варто вжити відповідних заходів. У розкопках древніх поселень, якщо говорити безпосередньо про побут давніх людей, присутні ложа, застелена декількома шарами, що мають рослинний наповнювач. Як правило, кількість таких шарів досягала двадцяти, що дозволяє з упевненістю говорити про те, що таке ложе було дивно приємним.

Та й потім, у якості рослинного наповнювача, як правило, використовувалися також і цілющі трави, що говорить про те, що сон стародавньої людини був не тільки комфортним, але і наповненим оздоровлюючими ароматами.

Як спали в походах?

Створюється таке враження, що в похідних умовах, в принципі, неможливо створити комфортні умови для повноцінного сну. Але насправді це твердження характерно лише для солдат, які спали, як правило, на голій землі. Особливо винахідливі викопували неглибокі ямки в землі та лягали по двоє або по троє. В цьому випадку своєрідним матрацом служила одна шинель, а ковдрою - інша.

Природно, полководці розміщувалися з більшим комфортом. Як правило, мова йшла про намети, підбити сукном. У такому наметі, незалежно від погоди, завжди зберігалася комфортна температура. Якщо говорити про матраці полководця, то в похідних умовах його альтернативою впевнено виступала бурка. Тільки дуже прискіпливі полководці вважали за потрібне мати у наметі розкладне ліжко.

Чи варто говорити про те, що як полководці, так і рядові солдати спали одягненими, щоб завжди бути готовими відбити атаку ворога.

Одним словом, безпружинні матраци з латексу - це сучасний вигляд тих самих, всім звичних, матраців наявність котрих допомагає забезпечити максимально комфортні умови сну.


24-06-2017, 10:19   |   Категория: Загадки истории   |   Просмотров: 1530
Похожие новости:
Добавление комментария